Tilbake

Gubi: Bohemian 72

Bohemian 72 kolleksjonen er begynnelsen på et nytt samarbeid med Archivio Gabriella Crespi, og gjenspeiler harmonien mellom Crespis kunstneriske, bohemske visjon, og hennes forkjærlighet for å reise og besøke alle verdens hjørner. Den italienske kunstneren og designeren Gabriella Crespi ble født i 1922 og ville ha fylt 100 år i år. Gjennom sin ekstraordinære karriere i designverdenen beveget hun seg uanstrengt blant både europeiske kongelige og Hollywood-jetsettere. Hennes udiskutable glamour og sofistikerte stilsans gjorde henne til muse av motedesigner Valentino, og hun hadde legendariske navn som Audrey Hepburn, Gianni Versace og Hubert de Givenchy i sin sosiale krets.

©Archivio Gabriella Crespi_Gabriella Crespi in 1970-2-1

Kunstner og designer Gabriella Crespi

Bohemian_feed_post3-1

Bohemian 72 tre-seter sofa – like lekker utendørs som innendørs

Elegant, fleksibel og raffinert 

Ansett som et høydepunkt i i den bohemske lounge-livsstilen. Bohemian 72 kolleksjonen er en samling av Crespi's interesse for naturlige materialer, hennes fascinasjon for stablede skulpturelle former, og hennes nysgjerrighet for østens kulturer og filosofier – finpusset gjennom mange år med reiser.

Bohemian_feed_post-2
Bohemian_feed_post2
Bohemian_feed_post5

Loungestol, 3-seter sofa, ottoman & gulvlampe

Alt laget av rotting – Bohemian 72 kolleksjonen er et resultat av Gabriella Crespis karrierelange mål om å skape møbler som sømløst forener innendørs og utendørs liv. Hun valgte å bruke gjentatte lag med vertikalt kveilede rottingranker i kolleksjonen, noe som var uvanlig for den tiden. Dette valget resulterte i særegne og svært luksuriøse loungemøbler, som har vist seg å være tidløse.

 

Crespis mål var å skape en fleksibel møbel-kolleksjon av rotting som føles like hjemme i byen, på landet, ved sjøen eller høyt i en fjellskråning – møbler som bryter ned skillene mellom interiør og eksteriør, uansett hvor de blir plassert.

Bohemian72_1-3

Bohemian 72 – en kolleksjon som sømløst forener huset og uteplassen.

Gabriella Crespi designet alle de fire delene i kolleksjonen våren 1972 fra terrassen sin i Milano. Rotting hadde virkelig sin storhetstid i designbildet på 70-tallet. Dette kombinert med dens styrke og allsidighet gjorde at hun valgte nettopp rotting som hovedmateriale i kolleksjonen.

Hennes store ambisjon, sa hun en gang, var å skape «et hus av solen» – et miljø som utstrålte varme, lys og sofistikasjon. 

Bohemian_feed_post9
Bohemian_feed_post10

Les og se mer om Bohemian 72 kolleksjonen og Gabriella Crespi på Gubi's nettside HER