Tilbake

Lene Orvik's Julehjem

Den lyse og delikate leiligheten i Bjørvika transformeres i disse dager til et lunt julehjem. Det tennes lys i alle rom, deilig julemusikk setter stemningen - og Lene synger naturligvis med.

– Jeg er egentlig veldig tradisjonell av meg, og sparer gjerne julen til 1. desember.
Lene Orvik julegave

JULEGAVER: Lene elsker å gjøre litt ekstra ut av julegavene hun gir bort, slik at de får et personlig preg.

Lene Orvik Juletre

JULETRE: Julepynten smelter sammen med interiøret ellers i leiligheten, og Lene har gått for en nøytral men glitrende palett.

En av Lenes helt spesielle tradisjoner er bestemors pinnekjøtt, som lages med sirup. Dette er en godt bevart familieoppskrift som læres bort i generasjoner.

– Hvert år inviterer jeg gode venner til pinnekjøtt og champagne, og den - for mange - utradisjonelle oppskriften med sirup og pinnekjøtt slår alltid an!

Abbonnér på vårt nyhetsbrev!

Julen feires hjemme med familien i Romsdalen, nærmere bestemt Midsund. Der venter skalldyr, pakkelek og pynting av juletre på lille julaften, og en stor feiring med hele familien selve julaften. – Etterhvert har det blitt en del barn i familien, som gjør feiringen ekstra spesiell. Det blir liksom enda mer jul med barn.

Hjemme i Romsdalen er julen preget av tradisjoner, og pyntes med rødt og grønt - men i Oslo pynter Lene i tråd med sin lyse, delikate stil.


– Jeg holder en ganske nøytral fargepalett, både på klær og interiør. Derfor velger jeg gjerne også julepynt som går i den samme stilen, slik at det blir mer helhetlig. Jeg liker at julen nesten smelter inn med resten av interiøret.
 
_DSF5312
_DSF5322
_DSF5404

Men et juletre må selvfølgelig på plass. – Jeg må helt klart ha et juletre, det setter virkelig stemningen! Alt av julepynt er nøye utvalgt, og passer min stil. I år har jeg for eksempel en diamantlenke på juletreet - sånt elsker jeg! Det store juletreet på Milla er alltid til stor inspirasjon!

Lenes juletre glitrer om kapp med champagnen hun serverer til pinnekjøttet.

Også balkongen skal pyntes, med grønne trær, lys og lykter - det skaper ekte julestemning.


– Julestemning for meg handler om tente lys og duftlys, julemusikk, mat og hygge.


Dessuten er Lene en av dem som virkelig har lært seg kunsten å kose seg med forberedelsene.

– Jeg er alltid sent ute med gaver, men når jeg først drar ut for å handle koser jeg meg masse. Alle butikkene er så nydelig pyntet, det spilles julemusikk overalt - jeg får masse inspirasjon.

_DSF5293

DETALJER: Alle små detaljer forenes på nydelig vis. De blir ekstra vakre satt sammen med den fantastiske utsikten over Oslofjorden.

Og julegavene pakker hun gjerne inn selv, med masse kjærlighet.
– Jeg elsker å pakke inn julegaver med små, fine DIY-triks, naturelementer eller sort og gull. 

Ellers preges førjulstiden av julefilmer (gjerne en om dagen) gløgg med rødvin, baking av julegodt - og ikke minst: julekonsert. Og ingen synger julen inn som Kurt Nilsen og Sam Smith, synes Lene. 


_DSF5334

_DSF5395Det er ingen tvil om at atmosfæren i Lenes jul er helt spesiell.


–  Det er veldig viktig for meg at det er god “vibe” i et hjem, også for gjester når de kommer på besøk. Jeg har innredet med tanken om at det skal være lunt og behagelig å være her. Myke tepper, en sofa du kan krype opp i. Sånt betyr mye.

 

_DSF5360
_DSF5285
_DSF5417

Lene har også en forkjærlighet for lys og duftlys, ikke bare i julen, men hele året. Det setter den rette stemningen, synes Lene. Naturelementer som treverk gir interiøret dybde, og harmonerer perfekt med den ellers lyse paletten.


– Jeg blir fort lei av ting, men noen elementer knytter jeg meg til. Nylig kjøpte jeg et spisebord fra Gubi, og dette ser jeg for meg å ha i mange år. Kanskje jeg bytter på stolene, men bordet blir stående.


_DSF5468-1_DSF5440-1

 

Dette er et hjem Lene stortrives i - med god grunn. Den fantastiske utsikten over Oslofjorden og Bjørvika i møte med blå himmel skaper nærmest et kunstverk med vinduskarmene som ramme. Hjemmet gir en følelse av ro, og den berømte “gode viben” er definitivt tilstede. – Jeg kjente veldig på det etter å ha tilbragt sommeren her, at her ville jeg bli.

– Tidligere jobbet jeg døgnet rundt, men jeg har blitt flinkere til å sette grenser, og funnet en ro. Det handler om å ikke ta på seg for mye - først da finner du overskudd. Nå koser jeg meg veldig, og er tilstede i nuet. 

 

Vi ønsker Lene en riktig god jul!

Abbonnér på vårt nyhetsbrev!